ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΖΙΟΥΡΙΔΟΥ

Χρύσα Ματζιουρίδου, M.Sc.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Τεχνολόγος Τροφίμων

 Υπ. Διδάκτωρ Γερμανικό Ινστιτούτο Διατροφής (DIfE) – Πανεπιστήμιο Potsdam Τμήμα Γαστρεντερικής Μικροβιολογίας

Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2011 με τίτλο «B.Sc. στην Διατροφή και Διαιτολογία» και στο Lund University της Σουηδίας από όπου και απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2014 τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «M.Sc. στην Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή». Από τον Σεπτέμβριο του 2014 παρακολουθεί μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου στο Lund University στον τομέα της Βιοτεχνολογίας. Από τον Φεβρουάριου του 2015 είναι υποψήφια διδάκτορας στο γερμανικό ινστιτούτο διατροφής (German Institute of Human Nutrition) σε συνεργασία με το Potsdam University στο Βερολίνο της Γερμανίας. Το θέμα της διδακτορικής της διατριβής σχετίζεται με τους διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν την σύσταση της μικροβιακής χλωρίδας και την δημιουργία λιπαρών οξέων βραχείας αλύσσου.
Στα πλαίσια της προπτυχιακής της μελέτης ερεύνησε την «συχνότητα εμφάνισης κοιλιοκάκης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε περιοχές της Αττικής». Για τον σκοπό αυτό μελέτησε την υπάρξη ανοσολογικών δεικτών που σηματοδοτούν την ύπαρξη της νόσου σε παιδιά από παιδικούς σταθμούς της Αττικής. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος «Η Σωτηρία», ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ένα τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο νοσοκομείο «Υγεία», με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την διατροφική υποστήριξη σε κλινικές καταστάσεις.
Από τον Σεπτέμβριο του 2013 το αντικειμένο της είναι η έρευνα. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής διπλωματικής της εργασίας συνεργάστηκε με το τμήμα Εφαρμοσμένης Διατροφής και Χημείας Τροφίμων του Lund University και με το Αντιδιαβητικό Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο, όπου έλαβε μέρος στην εκπόνηση της ερευνητικής μελέτης «Η επίδραση των φυτικών ινών από μούρα στην μείωση της αθηροσκλήρωσης και συστηματικής λοίμωξης» (The effect of berry dietary fibre on the reduction of atherosclerosis and systemic inflammation) . Ακόμη, μελέτησε την επίδραση της θερμικής επεξεργασίας των τροφίμων και του σχηματισμού «τελικών προιόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (Advanced Glycation End Products- AGEs)» στην πορεία της ασθένειας. Επίσης, συμμετείχε και σε μία δεύτερη μελέτη με τίτλο « Οι φυσικο-χημικές ιδιότητες των φυτικών ινών επηρεάζουν τον μεταβολισμό, την δημιουργία λιπαρών οξέων βραχείας αλύσσου και την σύσταση της μικροβιακής χλωρίδας» και τον Μάιο του 2015 δημιοσίευσε την επιστημονική μελέτη: The physico-chemical properties of dietary fibre determine metabolic responses, short-chain fatty acid profiles and gut microbiota composition in rats fed low- and high-fat diets, PloS One, 10(5):e0127252.
Το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος 2014- Αύγουστος 2014 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Lund University όπου εμβάθυνε στην έρευνα της επίδρασης των φυτικών ινών στο σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας.
Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών στον τομέα της Βιοτεχνολογίας συνεργάστηκε τον Νοέμβριο του 2014 με ένα από τα ερευνητικά τμήματα του τμήματος Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας του Lund University όπου και μελέτησε τους παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της Εντεροτοξίνης Α από τον Staphylococcus aureus.
Από το 2007 ενημερώνεται και παρακολουθεί συνέδρια σχετικά με την Διατροφή αλλά και τις καινοτομίες στον τομέα της Τεχνολογίας και Χημείας Τροφίμων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

541194_154405628053841_1769974335_n

Νίκα Κάσδαγλη, 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Σμύρνης 7
Μυτιλήνη, Λέσβος, 81100
Ελλάδα

τηλ: 2251 102473

nika.kasdagli@gmail.com

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2011.

Η πτυχιακή της μελέτη είχε θέμα «Ανίχνευση της συχνότητας εμφάνισης κοιλιοκάκης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε περιοχές της Αττικής».

Στα πλαίσια των σπουδών της πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», ενώ παράλληλα συνεργάσθηκε με το portal διατροφής medNutrition.eu.

Έχει λάβει εκπαίδευση για την εφαρμογή του προγράμματος «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας», που αποτελεί συμβουλευτική προσέγγιση στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς των χρόνια υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων.

Έχει πραγματοποιήσει ακόμη εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης με τίτλο «Διατροφή, Μεσογειακή Δίαιτα και Αντιμετώπιση Καρδιαγγειακών Νοσημάτων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει και τo εκπαιδευτικό αντικείμενο με τίτλο «Ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων».

Ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο χώρο της Διατροφής και της Υγείας με τη συμμετοχή της σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες από το 2008 έως σήμερα.

Αρθογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και από το 2013 διατηρεί ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στη Μυτιλήνη με την επωνυμία Life & Nutrition. 

 


10704124_343773259133936_7154259010419310276_n

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των ήδη πολύπλευρων δραστηριοτήτων του, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου ίδρυσε το 1995 το Kέντρο Γυναικών, το οποίο αποτελεί μια ζεστή και φιλόξενη γωνιά για όλες τις γυναίκες του Ιλίου και βρίσκεται σήμερα στη συμβολή των οδών Ιδομενέως και Μενελάου.

Το Κέντρο Γυναικών δημιουργήθηκε με σκοπό να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει την ενεργό συμμετοχή όλων των γυναικών του δήμου, ανεξαιρέτως, σε δημιουργικές δραστηριότητες, προκειμένου να αξιοποιούν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να απολαμβάνουν στιγμές χαμόγελου και διασκέδασης, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να βοηθήσει τις γυναίκες αυτές να βρουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματά τους, με συμβουλευτικά προγράμματα και ενημερωτικά σεμινάρια.

Στις κύριες δραστηριότητες του Κέντρου Γυναικών την περίοδο αυτή συγκαταλέγονται:

  1. πρόγραμμα υποστήριξης γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ατομικό και διαπροσωπικό επίπεδο
  2. τμήμα διακόσμησης (υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού (Δ.Ε.Α.Π.)

Ενημερωτικά σεμινάρια με θέματα:

  • διατήρηση και διάδοση της παράδοσης
  • πρώτες βοήθειες
  • αγωγή υγείας
  • υγειινή διατροφή
  • μακιγιάζ
  • κόσμημα

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αθηνάς & Νέστορος 107, 131 22 Ίλιον
Τηλέφωνο: 210 2693617
6945 910 778

Facebookpage: Κεντρο Γυναικων ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:  ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ , 6 ΕΩΣ 7 Μ.Μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: